Kolmekuningapäeva laager 6.01-7.01.2018 (rühmapealiku/rühmavanema raport)

Laager toimus Keilas , Aia tn 35, Kaitseliidu majas 6.01-7.01.2018
Vastutav: Pille-Riin Moilanen ; KT  Keila  2 rühmavanem, NK Keila rühmapealik
Meditsiini tagas: Katrin Lanina, KT keila 1 rühmavanem
Eesmärk:  nr 1 oli õppida ürituse korraldamist ja see läbi viia, nr 2 rahvuslike traditsioonide tutvustamine, nr 3 järgukatsete sooritamiseks vajalike teadmiste omandamine.
Vanematest KT ja NK koosnev korralduskomisjon kogunes 5, õhtul ning arutas läbi ürituse plaani, abistas toidukauba vastuvõtmisel, kontrollimisel ja ladustamisel.
Ühe töötoa valmistasid 2 KT ette  eelneva nädala jooksul.
Laupäev 6.jaanuaril oli järgnev päevakava :
10.00 rivistus
10.15-13.00 rännakmatk rabas
13.00 lõuna
14.00-16.00 töötoad
17.00-21.00 karneval
22.00 öörahu
Rännakmatk rabas tutvustas Eesti loodust ning traditsiooniliselt kasutatud ravimtaimi. Matka viis läbi  NKK Keila jsk tegevliige Kadri Aller.
KT Leila Meister oli juhendatav ning õppis matka korraldamist.
Matkaga samal ajal toimus majas  KT Gelli Melzar ja Sonali Maripu korraldatud töötuba ruumide kaunistamiseks.
Töötoad olid karnevali ettevalmistamiseks järgnevad : küpsisetordi valmistamine, kartulisalati valmistamine ning hamburgeileti korraldamine. Töötubasid aitasid läbi viia NKK Keila jsk liige Merike Meier ning kaitseliitlane Pille Reidla.
Karnevali jaoks korraldasid noored ise grupitööna   seiklusraja küsimustega , takistusraja pimedas toas, joonistusvõistluse ja  osavusmängu. Kõigil oli ka võimalik need ise läbida. Parimad said auhinnad.
Karneval koosnes loovtöö ülesandest- lavastada kostüüme kasutades eeskava grupitööna ning töötubades ette valmistatud mängudest ja discost mille viis läbi NK Mäverik  Raidmets.
Laupäeva kokkuvõttena olid püstitatud eesmärgid hästi täidetud ning noored  saaanud selgeks ürituse korraldamise erinevad aspektid, teinud töötubades kõik praktiliselt läbi, koostanud kavad ka paberil.
Rännakmatk viidi läbi ekstreemsetes ilmastikutingimustes ning see andis kõigile enesekindlust  ja õpetas koostööd ning üksteise aitamist.

Pühapäeva 7.jaanuari kava oli järgmine:
8.00 äratus
8.30 hommikusöök
9.30 rännak
10.00-12.30 Sauel
13.00 lõuna
14.00-16.00 töötoad
16.00-16.30 kokkuvõte, tagaside
16.30-17.00 koristamine
17.00 laagri lõpetamine
Pühapäeval toimus rännakuna liikumine Keila rongijaama ja sealt rongiga Sauele.
Saue jaamas jagati noored kahte gruppi. Grupp 1  läks KL Saue kompaniisse kus relvur Jaanus Puusepp tutvustas noortele relvi.
Noored said vaadata/uurida 10 erinevat relva.
Grupp 2, vanemad KT  ja NK  said jaamas kinnise ümbriku mis sisaldas ülesannet- leida Sauelt vastav aadress ning jõuda sinna 15 minutiga .Kaarti ega koordinaate ei olnud lisatud.Noored said väga hästi selle iseseisva tööga hakkama. Vastutavad olid salgajuhid Elisabeth Prints ja Leila Meister. Jõudnud antud aadressile, võttis noori vastu Saue kompanii endine pealik Jüri Pääsuke, kes tutvustas KL Harju maleva ajalugu ning sellega seotud aumärke, dokumente jms. KT ja NK said külaskäigu ajaks ka kirjaliku ülesande, mis eeskujulikult täideti.
Tagasi tulles harjutati rännakul jaamast Aia tn.le rivis liikumist.
Peale lõunat toimus paralleelselt 2 töötuba: sideõpe ja arvutiõpe.
Sideõppe viis läbi KL Tallinna malevlane Robert Kallasmaa, arvutiõppe Maarit Bärenson.
Teise laagripäeva jooksul omandasid noored erinevaid teadmisi 6. ja 5. järgunormide täitmiseks, samuti erikatsete sooritamiseks.
Tagasiside oli enamuses positiivne.Olid ka mõned head ettepanekud mida saaame tulevaste laagrite juures loodetavasti rakendada.




Rühmapealik

Kommentaarid