15 suvine suurlaager 12.-15.07.2016 Raplamaal Laukataguse puhkekülas.


Karolil ja minul oli võimalus esindada Keilat 12 – 15 juulil toimunud suvisel suurlaagris. Me veetsime neli toredat ja hästi sisustatud päeva koos Läti, Leedu, Politsei ja teiste Eesti noortega.

Esimesel päeval saime demonstreerida oma loovust näitlemises, kus iga maakond pidi esitama ette antud loo. See oli esimene öö, kui saime tunda, mis tunne on sipelgatega telki jagada.

Teisel päeval toimus spordipäev ja rahvastepalli võistlus. Spordipäeval oli palju erinevaid alasid, näiteks oli vaja tennisepalliga pudeleid maha visata, takistus- ja tuletõrjujate rada läbida, kotijooks, aliase taolist mängu mängida, veel pidime varvaste abil teatepulka üksteisele edasi toimetama ja veel palju teisi huvitavaid asju tegema. Kokkuvõttes jäi Harju spordipäeval neljandaks ja rahvastepallis teiseks. Sama päeva õhtul toimus ka mini laulupidu, kus laulsime kõik koos isamaalisi laule.

Kolmandal päeval toimusid töötoad ja orienteerumine. Kätt sai proovida trummide mängimises, käsivõitluses, sepa juures, kaaruspaela tegemises, meeskonnatöös jne. Orienteerumisel jagati meid sünnikuude järgi kolmestesse meeskondadesse, seejärel viidi meid kastiautoga metsa.  Raja läbimiseks oli aega tund aega. Õhtu lõpetas Retro vahupidu. Enamus oli endale selga pannud ka retro kostüümi. Alguses õpetati meile tantse, mida tantsiti 60-90del, pärast seda läks pidu edasi koos ohtra vahuga, milles kõik hullasid. 12 paiku öösel saime teha öösupluse kuna duširuumides uputas.

Viimane päev oli laadapäev, kus iga malev müüs midagi. Laadarahask oli lau. Laadal müüdi palju huvitavat, kes müüs massaaži, loteriid, kallisid, puust medaleid, loteriid, jalgratta sõitu, võimalik oli mõõtu võtta käesurumises ja samuti oli võimalik ka Harju poisse veepommidega visata  - see osuts populaarsemaks kui me arvasime. Kuna sadas vihma ei pidanud me lõpurivistuseks vorme selga panema, lõpetuseks tehti veel grupipilt. Pärast seda pakksime asjad kokku, käisime söömas ja seejärel loksusime autokastis läbi vihma kodu poole.

Üldkokkuvõttes oli laager väga lahe. Saime paljude uute inimestega tuttavaks, ilmaga meil vedas ja söök oli ka päris hea.

 

Kodutütar Triinu

 

 

Kommentaarid