Pealinnalaager.

 



Seekordne noorte kotkaste Keila rühma laager viis meid pealinna.Alustasime kogunemisega Harju malevas.Majutusime ja sõime et jaksaks minna ekskursioonile Riigikogu majja Toompeal.No seekord  ei olnud küll vaja selleks jõudu koguda.Nimelt tegime Toompeale virtuaalse ekskursiooni. Riigikogu liige Jaak Juske viis meid Toompea lossi salajastesse soppidesse.Saime teada mitu torni on lisaks Pikale Hermanile, mis saab seal lehvinud riigilippudest  ja miks valge saal on valge. Virtuaalekskursioon lõppes väikese teadmistekontrolliga mille kõik edukalt sooritasid.Laupäevane päev algas hommikuvõimlemisega ning köögitoimkond valmistas maitsva hommikusöögi. Omleti küpsetamise nipid saime Tallinki laevakokalt.Seejärel siirdusime vanalinna ning okupatsioonimuuseumisse Wabamu. Ees ootas ringkäik koos giidiga, kes tutvustas meile Eesti lähiajalugu, vabadusvõitluse ja iseseisvumise tagamaid. Ekskursioon oli äärmiselt huvitav kuigi ajaloos on olnud ka väga traagilisi sündmusi. Ei ole üldse kerge kuulata ja aru saada sellistest aegadest nagu küüditamine, tagakiusamine, arreteerimised, vangilaagrid. Õpime ajaloost, et olla ise targemad ja paremad ning mäletame neid tänu kellele meil on Eesti vaba riik. 


Laagripäev jätkus juba Harju malevas kodutütarde instruktori Mia Alexandra Aidla käe all ning tutvuti  väliköökidega. Seejärel aga asusime ise süüa tegema .Meid tuli õpetama proffessionaalne kokk Madis. Kolme tiimi ühistööna valmis kolmekäiguline õhtusöök. Toit tuli väga maitsev. Lisaks söögitegemisele pidi iga tiim jälgima  mida teised teevad ning võimalikult täpselt üles kirjutama kõigi kolme toidu retseptid. Sellega sai kõige paremini hakkama tiim Kristjan, Piia, Oskar, Ursula. Õhtul jõudsid Ursula ja Kristjan korraldada veel seltskonnamänge ja oligi aeg öörahuks. 

Pühapäevase hommikupooliku veetsime Militaarseikluses . Ilm oli suurepärane ning kõik said mõnuga madistada  linnalahingut pidades. Kokkuvõtteks võib öelda et laager möödus edukalt.Vaatamata teravatele elamustele köögis kuuma pliidi ääres ja airsofti lahingul ei saanud keegi vigastada. Uusi oskusi ja kogemusi tuli kuhjaga ning tiimitöö sujus eeskujulikult.

NK Keila rühmapealik

Pille-Riin

Kommentaarid