Kirjanduslik (aga mitte ainult) hommik


Terves kehas terve vaim.
See on kõigile teada ütlemine. Peale seda kui olime keha virgutanud, matkanud ja rattaga sõitnud oli  järg  vaimu virgutamise käes.
  Niisiis saime kokku Harju Maakonnaraamatukogus mis on meie hea koostööpartner . Ja nii nagu meie kutsume koostööpartnereid osalema meie üritustel, nii kutsus raamatukogu  meie noori osalema nende üritusel- Suvelugemine.
  Noortele anti suvelugemise passid kus sees erinevad ülesanded. Kõik seotud raamatute lugemisega. Ülesandeid on 20 aga miinimum täita tuleks 5. Eks oleneb ju ka kuipalju ja kui pakse raamatuid sa loed.

  Meie alustasime luuletustest. Tundub lihtne . Aga neist polegi igakord nii lihtne aru saada ja veel keerulisem on luuletust ilmekalt lugeda. Kõik valisid endale luuleraamatu ning raamatust ühe luuletuse teistele ette lugemiseks. Mõni oli kaval ja valis sellise raamatu, mille jõudis kohapeal läbi lugeda ning saigi esimese templi oma suvelugemise passi.
  Nils luges väga ilmekalt ning selgus et ta on lausa luuletuste lugemise võistlusel osalenud. Tubli noorkotkas!
   Kõik osalejad said rühmajuhilt ühe päris tühja raamatukese. Seda saab kasutad nii märkmikuna, joonistusvihikuna kui miks ka mitte, päris oma raamatu kirjutamiseks.

   Et noored eelnevalt õpitut ära ei unustaks, tegime õues paar harjutust plaani joonistamise peale.
Ülesanne oli joonistada plaan kohast kus sa oled, kasutades omatehtud tingmärke ja seletusi.  Vaatasime kuskohast plaani joonistada ning mida peab ümbruse jälgimisel tähele panema. Selgus et õpitu on meeles aga vajab veel harjutamist.
 Rääkisime  läbi mida ja miks skeemile kanda ning milline info on oluline ja miks.
  Lõpetuseks mängisime peitust. Oslejad peitsid ära eseme mida teised  pidid üles otsima neile antud eseme asukoha skeemi järgi.
Polnud sugugi lihtne aga üles sai leitud .

   Head suvelugemist kõigile!





 

Kommentaarid