Neli leiba, neli saia, piparmünt ja majoraan.


   Kolm kuningat olid juba kõigi poolt unustatud kui Keila noorkotkad alustasid traditsioonilist Kolmekuningapäeva laagrit.
  Ikka koos kodutütardega aga muidu väga ebatraditsioonilisel moel.

Pilt: Karmen Lepp
 Saime kokku rongijaamas et sõita koos Tallinna väikesesse kohvikusse nimega ``Omakase`` Tööstuse tänaval.
  Meid võttis vastu kohviku looja ja peakokk- Madis Kask.
Madis on Keilast pärit ning peale Tartu Kutsehariduskeskuses kokaks õppimist töötanud nii Tallinnas, Norras kui Hollandis.
 Kohvik ``Omakase`` ei ole veel igapäevaselt avatud .Olime esimene noortegrupp keda siin koolitati.
Madis õpetas kahte erinevat sorti leiba küpsetama - soolase ja magusa taignaga. Noored said taignaga maadelda ning nimetasid selle  sookolliks.
  Valmistati hamburgerikotletid mis muutusid koka osavate käte all imemaitsvateks hamburgeriteks. Hamburgerid olid  suured ( prillikandjad pidid prillid eest võtma et neid mitte määrida)  ja söömine tekitas omajagu elevust.
Pilt: Karmen Lepp
  Lisaks õppimisele ja kõhutäitele sai täiendatud ka teadmistepagasit ning õpitud toiduhügieeni algteadmisi.
Toimusid grupitööd.
Maitseainete ülesandes oli 10-e erinevale maitseinele vaja leida kasutusviis.Kõike võis nuusutada, maitsta , pakilt infot koguda või omast peast välja mõelda.
Teiseks grupitööks oli ajurünnak teemal- mida huvitavat võiks veel laagrites teha, kus käia.
  Pakutu põhjal peaksime laagri korraldama Tartus , Helsingis või Haapasalus ning eeldatavasti kas teaduskeskuses või spas.
  Et meel tööd tehes mõruks ei muutuks oli lahendada  3 magusta ülesannet- 3 purki kommide ja pähklitega ning pidi ära arvama mitu kommi või pähklit seal on.Kes arvas kõige täpsemalt, sai purgi endale. Võitjad  muidugi polnud kadedad ja jagasid  oma saaki rühmakaaslastega.
  Oma koju Aia tänaval jõudisme kella 10 ks  ja peale laagrialustuskoosolekut võis kohe minna öörahule.

Pille-Riin Moilanen


Pilt: Karmen Lepp



Kommentaarid