Ikka koos kodutütardega aga muidu väga
ebatraditsioonilisel moel.
Pilt: Karmen Lepp |
Saime kokku rongijaamas et sõita koos Tallinna
väikesesse kohvikusse nimega ``Omakase`` Tööstuse tänaval.
Meid võttis vastu kohviku looja ja peakokk-
Madis Kask.
Madis on
Keilast pärit ning peale Tartu Kutsehariduskeskuses kokaks õppimist töötanud
nii Tallinnas, Norras kui Hollandis.
Kohvik ``Omakase`` ei ole veel igapäevaselt
avatud .Olime esimene noortegrupp keda siin koolitati.
Madis
õpetas kahte erinevat sorti leiba küpsetama - soolase ja magusa taignaga.
Noored said taignaga maadelda ning nimetasid selle sookolliks.
Valmistati hamburgerikotletid mis muutusid
koka osavate käte all imemaitsvateks hamburgeriteks. Hamburgerid olid suured ( prillikandjad pidid prillid eest
võtma et neid mitte määrida) ja söömine
tekitas omajagu elevust.
Pilt: Karmen Lepp |
Lisaks õppimisele ja kõhutäitele sai
täiendatud ka teadmistepagasit ning õpitud toiduhügieeni algteadmisi.
Toimusid
grupitööd.
Maitseainete
ülesandes oli 10-e erinevale maitseinele vaja leida kasutusviis.Kõike võis
nuusutada, maitsta , pakilt infot koguda või omast peast välja mõelda.
Teiseks
grupitööks oli ajurünnak teemal- mida huvitavat võiks veel laagrites teha, kus
käia.
Pakutu põhjal peaksime laagri korraldama
Tartus , Helsingis või Haapasalus ning eeldatavasti kas teaduskeskuses või
spas.
Et meel tööd tehes mõruks ei muutuks oli
lahendada 3 magusta ülesannet- 3 purki
kommide ja pähklitega ning pidi ära arvama mitu kommi või pähklit seal on.Kes
arvas kõige täpsemalt, sai purgi endale. Võitjad muidugi polnud kadedad ja jagasid oma saaki rühmakaaslastega.
Oma
koju Aia tänaval jõudisme kella 10 ks ja
peale laagrialustuskoosolekut võis kohe minna öörahule.
Pille-Riin Moilanen
Pilt: Karmen Lepp |
Kommentaarid
Postita kommentaar