Mitmetahuline muusika


13.-15. detsember toimus kodutütarde ja noorte kotkaste  Keila rühmade muusikalaager.
Selline laager oli meil esmakordne .Vaatamata algsele ebakindlusele planeerimisperioodil õnnestus laager suurepäraselt.
Foto: Pille-Riin Moilanen
 Laagri idee tuli kodutütarde poolt  ning korraldamisele ja õnnestumisele aitasid kaasa paljud inimesed eesotsas kodutütarde peavanema Ave Proosi ja Harju ringkonnavanema Krista Allikuga.

  Läbi Isamaalise Kasvatuse Programmi on noortel võimalus osaleda väga erinevates tegevustes mis laiendavad silmaringi ning annavad kaasa eluks vajalikke oskusi.
   Muusikalaager algas ekskursiooniga Estonia teatrisse. Saime osa teatritegemise maagiast ja argipäevast, kohtusime näitlejate, balletiartistide , kostümeerijate ja grimeerijatega. Proovisime neid nende töös mitte väga häirida sest etenduseni oli jäänud vähe aega.
  Peale huvitavat eksursiooni oli meil võimalus vaadata operetti ``Linnukaupmees``  mis tekitas oma mahlaka sõnavaraga noorte hulgas elevust. Nii mitmegi noore jaoks oli see esmakordne õhtune etendus meie rahvusooperis .
  Tänu abivalmis lapsevanematele saime peale teatrit autodega Keilasse tagasi ning alles  kaugelt peale keskööd valitses laagris lõpuks öörahu.
  Laupäevane laagripäev möödus töökalt  sest hommikupoole oli noori tulnud harima naiskodukaitsja Karit Raidmets . Jõululaulud muutusid muusikast maalideks ning maailidest sai väike kunstinäitus .
 Teises töötoas õpetati märgviltimist . Iga noor sai endale teha vilditud seebi . Kogu maja lõhnas seejärel värskelt ning kõik olid protsessi käigus ka oma käed hästi puhtaks saanud.
Foto: Pille-Riin Moilanen
  Tehti ka veidi tõsisemat tööd ning korrati üle järgunõudeid. Ülesande koostas ja viis läbi kodutütar Karmen Lepp.
Kodutütar Jette Sofia oli ette valmistanud  tähelepanu töötoa. Jette luges rühmakaaslastele ette katkendi omakirjutatud raamatust ning oli selle põhjal koostanud viktoriini valikvastustega.  Kõik osalejad  kuulasid  väga tähelepanelikult ning oskasid hästi vastata ja neid premeeriti väikeste meenetega.
  Töötubade vahele mahtus ka mänge , mida viis läbi kodutütar Eva Maria.  Nii mängiti koos  Pikka Nina ja Simon käsib.
  Kell neli koguneti õues ning peale väikest riviõppust jagunes rühm kaheks .
  Osa noortest läks kuulama Fusion kontserti kus esines ka meie rühma kodutütar Käti Haljasoks.
Teine osa aga liikus Keila muusikakooli ekskursioonile millest Karmen Lepp kirjutab järgnevalt:
`` 1976.a. 1.septembril alustas õppetööd Keila Algkooli ruumides Keila Muusikakool. Täna saab koolis juba 15 erinevat muusikainstrumenti õppida.
Keila noored käisid kooliga tutvumas ning kes teab, võibolla tuleb sealt ka mõni uus tulevane pianist või klarnetist. Kodutütardele ja noortele kotkastele näidati erinevaid pilli õppimise klasse ning soovijad said ka ise mõnda pilli mängida. Ringkäigu lõpetuseks sai nautida  ühe praeguse õpilase lühiklaverikontserti, mis tõi naeratse kõigi suule.
Kooli direktor Andres Teppo sõnul paremaid muusikakoole kui Eestis, mujal ei ole.``
   Laagripäev lõppes filmiõhtuga  ``Helisev muusika``.
 Pühapäeval said kõik ise kaasa laulda ning harjutada nii Eesti vabariigi hümni kui ka teisi laule mida iga kodutütar ja noorkotkas peab oskama.

Foto: Karmen Lepp
   Peale sisukat laagrit on hea veidi puhata ning jõuluaega nautida.
Keila rühmad alustavad koondustega 6.jaanuaril .


Rühmajuht Pille-Riin




  

 

 


Kommentaarid