Helkurikõnd Keilas


  26.novembril toimus helkurkõnd üle vabariigi ning Keila kodutütred ja noored kotkad osalesid oma kodulinnas.
   Vabariiklikku helkurkõndi koordineeris Põhja prefektuur ning nende poolt olid ka helkurid mida  jagasime   Keilas kokku 200 tk.
Keilas korraldas üritust Naiskodukaitse Keila jaoskond ning kuigi teave tuli vaid nädal enne, sai kõik ilusti korda.
  Kogunesime kell 18 Keila linnavalitsuse ees  . Keila linn panustas omaltpoolt toredate helkrurribadega mis tänu neoonkollasele värvile on silmapaistvad ka päevavalguses.
Pilt: Helen Loik
   Alustasime osalejate helkurite kontrollimisega. Enamusel oli vajalik abivahend  olemas kuid mõnel oli vaid helkurilaadne toode. Ehk siis igasugu ilusad helkurpaelast kaunistused ei peegelda piisavalt valgust tagasi. Neid võib kanda kuid lisaks peaks kindlasti olema ka sertifitseeritud ( EU märgistusega ) helkur.
 Pöörasime lapsevankritega liikujate tähelepanu sellele et  vankri küljes peaks olema helkur või valgus. Tumedat värvi ja valgustamata lapsevanker jääb  hämaral teel jääda autojuhil märkamata. Nii võibki autojuht arvata et jõuab enne jalakäijat üle tee lipsata.
 Peale instruktaazi jagunes seltskond kaheks .Iga osaleja sai valida millisesse meeskonda kuulub.
 Meeskond  nr 1 liikus mööda keskpargi serva Keila kooli suunas.
Meeskond nr 2 siirdus mööda Uut tänavat Keila rongijaama ja sealt  Algkooli juurde kus kaks meeskonda kokku said, ülesandeks ehtida helkuritega kahe kooli vaheline aed.
 Ülesanne osutus oodatust keerulisemaks sest külmetavate sõrmedega helkuritele paelu külge pusida polnud sugugi mitte lihtne.Samas aga said kodutütardeks  pürgijad selgeks oma esimese lihtsa sõlme.
  Loodetavasti on tänaseks  kõik aia küljes oodanud helkurid leidnud endile uued ja heaperemehelikud omanikud.
Pilt: Helen Loik
  Peale helkur-aia ``ehitamist`` tulime  kõik koos tagasi  linnavalitsuse ette.Tee peal ikka sai kõigile vastutulijatele jagatud õpetussõnu ja  helkureid .Kiitsime  neid, kelle kõik nagu kord ja kohus.
 Enamus inimesi suhtus väga sõbralikult , ainult paar kiirustajat rehmas pahaselt käega et mis te tülitate, tal riiete küljes juba helkureid küll.
  Loodame siis et kõik ka hästi autotuledes silma paistavad.
Pilt: Helen Loik
Meie omalt poolt lisasime viimased helkurid veel keskväljakule politseimaja kõrval olevale sirelipõõsale.Olge lahked, võtke julgelt.
Ja kui kellelgi on kodus helkureid ülearu siis võib neid  vajajate tarvis nähtavasse kohta riputada.
   Libedale teele ja külmale ilmale vaatamata olid kõik osalised rõõmsad ning viisid hea  emotsiooni ka koju kaasa.
                 Kanna helkurit! Ole nähtav !

Rühmajuht Pille-Riin





Kommentaarid