Ellujäämine asustamata saarel.


 Ellujäämislaaagri esimene hommik algas salkadesse jaotamisega.
Salgajuhid  Kuido , Marcus Andreas ja Georg said igaüks 8-9 salgaliiget.
Esimene ülesanne salgajuhtidele oli varustuse kontroll ning seejärel korrektne tagasipakkimine.
  Iga laagriline sai võtta oma varustusest kaasa veepudeli ning veel 1 eseme omal vabal valikul. Ülejäänud varustus jäi  majja kuskohast  lahkuti ``ujudes`` asustamata saarele. Saar oli lindiga piiratud ala Kaitseliidu territooriumil.
  Saarele aga ei satutud mitte laevahuku tagajärjel vaid osalejad olid ennast vabatahtlikult üles andnud tõsielu dokumentaali osalisteks  kus ülesandeks oli ellu jääda , tehes koostööd kaaslastega.
  Dokuseebi eest vastutas produtsent Pille-Riin kellele allus igas salgas üks kirjutaja/ arvestaja ning resissöör Richard.
Produtsent ja ressissöör võisid vabalt liikuda ka saaarelt välja. Salgajuhid ja osalised seda teha ei saanud ilma elutalonge kaotamata. Igale osalejale anti 1 elutalong ja lisaks salgajuhile 5 talongi et vajadusel olulist salgaliiget nn ellu äratada.
  Üllatuseks selgus ka et asustamata sarel oli siiski üks põliselanik kanda kinnitanud ning endale varud kogunud.
  Esimene ülesanne salkadele - ehitada WC.
 Ülesaned täitmiseks vajalikke tööriistu ja materjale oli võimalik lunastada saare põliselanikult -Mäverikult, kes küsis näiteks labida laenutamise eest 15 kätekõverdust.
 Täidetud ülesanne andis lisaks tööriistale ka punkte võistkonnale. Punktide üle pidas arvestust kirjutaja.
 Teine ülesanne oli küttepuude varumine. Õnneks oli tugev ``torm`` murdnud maha piisavalt puid ning samuti oli võimalik ühistööna ``merest`` suuri puunotte välja püüda.
Kolmas ülesanne oli magamiskohtade korrastamine.
Kõik ülesanded said peale täitmist kontrollitud ning kas vastu võetud või  vajadusel parandamisele saadetud.
  Neljanda  ülesandena pidid salgad välja  mõtlema kuidas saada kätte salgaliikmete varustus. Otsustati ohverdada üks elutalong ning  saata üks liige  saare piiridest välja.
 Salgad pidid endile ka kraaviveest joodava vee tegema omal vabalt valitud meetodil. Vee joodavust kontrolliti testiga .
 Viies  ülesanne oli toidu valmistamine sest selle aja peale hakkas õhtu kätte jõudma. Toiduaineteks  kartulid, porgandid, ``vastpüütud`` kala ja  `` ulukiliha``. 




 Kuna saarel oli vaenulikke metsloomi  siis pandi paika patrullide ja lõkkevalve kord, teised aga said teha ettevalmistusi ööbimiseks.
 Ilm saarelisi ei hellitanud.Päeva jooksul sadas nii vihma kui lörtsi ja temperatuur laskus öösel miinuskraadide poolele.
 Sellest hoolimata  sujus kõik saarel eduka koostöö vaimus ning vaatamata produtsendi püüdlustele elu võimalikult keeruliseks teha saadi kõigega hakkama. Salkades olid nii erineva vanuse kui ka erineva emakeelega noored ja vahel vajati suhtlemisel  tõlgi abi.
Tagasisides nimetati just raskuste ületamist kõige huvitavamaks.
   Väljasõit saarele lõppes pühapäeva hommikul. Osalejjaid ootas soe hommikusöök .

Kommentaarid