Keila kodutütarde tegemisi


Kodutütred on aktiivsed ja hakkajad tüdrukud.
Lisaks sellele et nad võtavad osa laagritest, matkadest ja võistlustest tahavad nad ka ise üritusi korraldada.
Nii siis juhtuski et kodutütred Karmel Jano, Eva Maria Moilanen ja Jette Sofia Moilanen korraldasid laagri ``Sõbrapäev``, mis toimus Keilas  9. ja 10.ndal veebruaril.
   Korraldajad kogunesid reede õhtu, võtsid vastu toidukauba, joonistasid silte ja plakati , tegid teisi ettevalmistusi.

 Laupäeval saabusid teised laagrilised kell 10 . Alustuseks räägiti päevakorrast ja  ohutusest.
Kodutütarde laagrites on väga tähtis pidada kinni laagri korrast, hoolitseda enda ja kaaslaste tervise eest ning olla tähelepanelik laagriline.

  Keila Kodutütred viivad oma laagrites läbi ka keskkonnaprogrammi mille tähtsaimad punktid on prügi sorteerimine ja utiliseerimine, energia ja vee kokkuhoid ,ühekordsetest nõudest loobumine ning taaskasutus.
Taaskasutuse raames toimus tasuta kirbukas. Laagrilised võtsid kaasa endile mittevajalikud riided ja jalanõud ning need leidsid uued omanikud. Kõik mis jäi kirbukalt üle viidi Harjumaa paljulapseliset liidu jagamistuppa.
Laagrit külastas  Angelika Naris- Kodutütarde peavanem kuni 2018 aastani.
 Tüdrukud olid ette valmistanud küsimused millele Angelika Naris ka kõigile vastas. Kodutütarde küsimused olid ostekohesed kuid asjakohased  ning lõpetuseks tehti koos pilti .


 Seejärel toimusid töötoad mida viisid läbi kodutütred.
Karmeli juhendamisel tehti sõbrapäevakaarte.Jette õpetas kuidas teha paberist lilli.``Töötoa tegemine on ikka nii raske,`` arvas Jette `` sest peab kogu aeg ootama et kõik saaks korraga edasi teha ja siis peab uuesti seletama. See lausa väsitas ära.``
 Õhtul küpsetati koos muffineid neljal erineval moel , tehti moeshõud ja peeti pidzaamapidu booli ning mängudega.
  Pühapäev algas joogatundidega .Kõik said ennast venitada ja sõlme keerata ning koos tehti püramiidi.Lõdvestumisharjutus oli enamuse lemmik .


 Siis mängiti matkamängu mille korraldas endine kodutütar Triinu Kaldas ning toimus viktoriin kodutütar  Karmeli juhtimisel. Laager lõpetati ühise koristamisega .
    Lisan Kodutütarde booli retsepti. Proovi järgi!
2 l morssi
1,5 l Limpa limonaadi
500 gr külmutatud viinamarju (pane eelmine õhtu sügavkülma)
Kodutütarde Keila rühma kuulub 24 tüdrukut vanuses 7- 18.
Kui soovid liituda meiega , kirjuta:
 keila@naiskodukaitse.ee
   Kohtume juba sel pühapäeval, 17.veebruaril, kell 10.45 Kaitseliidu Keila maja juures aadressil Aia 35 ning matkame koos admiral Pitka auks.
Rahvamatk Pitkake toimub sel aastal 6. kord.Rada on kõigile jõukohane ( u 5 km) , pakutakse teed ja küpsist.

Kommentaarid