Laager kuhu kästi kaasa võtta mobiiltelefon





Kui tavaliselt laagris ja koondustel saab telefonis surfav noor rühmajuhilt sarjata siis selles laagris sai hoopis kiita.
Meie töötuba
  Laager ``Arvutitark`` algas reede õhtul korraldusgrupi kogunemisega. Pidasime koosoleku, rääkisime tulevastest ülesannetest , oma tugevustest ning sellest mis vajab arendamist. Kaunistasime veidi ka Aia tn ruume. Ikkagi jõuluaeg .
 Laupäeva hommikul kogunesid kõik laagrilised. Toimus istumisrivistus( kes meie laagrites käinud see teab et rivistusi võib olla erinevaid) ja osavõtjate instrueerimine nii ohutustehnikast kui päevakorrast.
 Seejärel kiire rännak Keila suurde koolimajja kus meid juba ootasid kenad daamid Estonian Womans Programmers ühendusest.
Nende käe all õppisime küberhügieeni ja programmide kirjutamist.
Sellest esimesest õppetunnist saab kindlasti alguse edasine tihedam koostöö.
 Lõunatamas käisime kohvikus Kegel ,mis asub Keila ajaloolises jaamahoones. Meile oli kaetud pikk laud ning toit maitses kõigile.
Kauaks aga ei saanud jutustama jääda sest aeg oli tagasi arvutiklassi minna .

Laagrilised
Instruktor Britta ja rühmapealiku abi Raiko olid ette valmistanud filmitegemise töötoa . Aeg kulus filme tehes väga kiiresti  ning legomehikesed said kõvasti vaeva näha et oma rollides veenvad paista.
  Tagasi Aia tn.le jõudes vaatasime värskeid filme suurelt ekraanilt .
Peale õhtusööki ol meil külas naiskodukaitsja Liisi Kich, kes tutvustas oma uut raamatut ``Finantsplaneerija``: Noored said proovida kuidas pere eelarvet teha ning mille peale peab raha kulutama ja mille peale võib raha kulutada.
 Õhtu lõpetas Eesti mängufilm `` Seltsimees laps``.
  Pühapäeva alustasime võimlemise ja hommikupudruga.
Jätkus aega ka mänguks
Kell 10 saabus üllatuskülaline suurte korvidega milles oli nii pehmet kui teravat. Janne Liidik õpetas viltimist. Tüdrukud valisid villahaldja tegemise ja enamus poisse valmistas stressipalli.Kui algul kuuldus poste hulgast hääli-kas ma pean seda tegema, ma olen ühe korra juba teinud seda kunagi- siis hiljem olid poisid just need kes oma tööd kuidagi käest ära panna ei tahtnud.
 Päeva lõpetas Keila kooli abiturient Gerhart kes õpetas mobiiltelefoniga filmima ja pildistama.
 Siis oligi kahjuks lõpukokkuvõtte ning koristamise ja lahkumise aeg.
Aitäh kõigile instruktoritele , osalejatele ja taustameeskonnale!
Oli väga tore ja õpetlik laager.

Pille-Riin Moilanen





Kommentaarid