Kuigi sõna mess tähendab inglise keeles suurt segadust siis Keila kodutütarde ja noorte kotkaste "esinemine" oli sujuv ja segadusevaba.
Keila rühmad osalevad huvitegevuse messil juba 4. kord. Proovisime seekord pakkuda midagi uut ja huvitavat.
Niisiis oli meil kaasa võetud osavusvõistlus, käepaelade punumise töötuba ning orienteerumisrada, mille valmistasid ette ja viisid läbi noorkotkad Marcus ning Mäverik.
Meie  käsutusse oli antud piljardilaud. Oskar, Eva ja Jette aitasid "boksi" üles panna ning tegevusi läbi viia. Kõigil neil on juba palju kogemusi teavitustööst.
Osavusvõistlus kujutas endast kirjaklambrite kokkupanemise võistlust ja seda aja peale. Kasutada oli 60 sekundit ning teises ringis pidi ülesande täitma kinnisilmi. Võib arvata, et lihtne... Tegelikkuses paras pusimine ning 10 kirjaklambrit sai kokku kõige kiiremini kodutütar Karmel, kellel kulus 27 sekundit. Ülesande raskusest räägib ka see, et rohkem, kui pooled osalejad kasutasid ära 60 sekundit kuid mitte kõiki kirjaklambreid.
Käepaelte punumine nõuab samuti osavust ja enamus pidi töö käigus ka ühe sõlme selgeks õppima. Punumiseks kasutasime omatehtud abivahendeid, mis lasevad kasutada 7 lõnga ning lõpptulemus jääb ühtlane ning meenutab köit. Selliselt punutud "köit" saab edukalt kasutada ka telginöörina või seljakotinööride asendamiseks.
Orienteerumisrada viis noortekeskuse ja koolimaja ümbrusesse. Osalejatele anti kaart punktidega, igas punktis oli  küsimus, millele pidi vastama ning viimane ülesanne ootas noortekeskuses.
Orienteerumisraja läbiviimine  õnnestus väga hästi kuigi osavõtt jäi veidi tagasihoidlikuks.
Peab tõdema,  et kahjuks on keskmine koolinoor  suhteliselt laisk ning mõte seiklemisest  30 minutit ümbruskonnas tundus neile liiga raske. Seda toredam on tõdeda, et kodutütred ja noored kotkad nii ei arva ning ootasid innuga raja avamist, mis rõõmuga ka läbi tehti.
Parimad olid noorkotkad Karl ja Kaspar.
Võib öelda, et teavitusülesanne sai  edukalt täidetud, sest kui käed käivad, saab samal ajal ka rääkida. Paar peret oli just seetõttu messile tulnud, et meid üles otsida ja koonduse aega küsida ning organisatsioonist rohkem teada saada.
Keila rühmad on oma tegemistega silma ja meelde jäänud.
Kuna kodutütred ja noored kotkad on aktiivsed ja osavad siis osalesid meie rühmade liikmed huvitegevuse messil ka oma teiste hobide raames.Meeli Margit õpetas kitarrimängu, Ursula tegi tsirkusetrikke, Mäverik oli messikorraldaja rollis ning Piia avab noortekeskuses oma käsitööringi .
Kes teeb, see jõuab.

Ursula esineb


valmis käepael


Oskar testib osavusülesannet

Kommentaarid