Keila Käbi ja plogging

Laupäeval, 15.septembril,  toimus juba kuuendat korda sügismatk "Keila Käbi" ,mida korraldab naiskodukaitse Keila jaoskond koostöös Kodutütarde ja Noorte Kotkaste Keila rühmadega
Seekord oli  ühendatud matk ja plogging sest 15. september oli Maailmakoristuse päev.
Plogging sai  alguse 2016. aasta paiku Rootsist ning tulenebki rootsikeelsetest sõnadest plocka upp (võta üles) ning jogga (sörkima). Tegu on harrastusega, kus inimene läheb õue liikuma ning teekonna jooksul korjab üles ka prügi, mida marsruudil näeb. Korjatu kogub endaga kaasa võetud kotti või hoiab näpus, kuniks leiud mõnda jooksutee äärde jäävasse prügikasti poetada saab.  
Prügikottide ja prahiveoga  toetas meid Keila linn.
Plogging on noortele tuttav juba eelmisest aastast, see on osa meie rühmalaagrite keskkonnaprojektist, mille kirjutasid kodutütred ise.
Kohale tuli 26 inimest, üks perekond kahe kodutütrega isegi Nissist.  Seltskond jagati pooleks, kõik osalejad varustati kinnaste ja kilekottidega.
Pooled matkajad  liikusid raudteejaamast koolimaja ja lauluväljaku  poole ning teine osa võttis suuna mööda Keila jõe kallast jalakäijate sillani, siis tagasi Jõe parki ja sealt alguspunkti raudteejaama.
Staabina jäi raudteejaama ümbrust puhastama kaheliikmeline tiim rühmavanema ja kodutütre näol.

Asja tegi veel väga huvitavaks see, et samal ajal toimus Keilas Kaitseliidu linnalahing. Sattusime sündmuste keerisesse, olime keset lahingutegevust ja  noored olid põnevil. Hülsside kokkukorjamisel tekkis lausa võistlus.
Peale kahetunnist matka ja ca 5,5 km läbimist vahetati muljeid, joodi teed ja räägiti tulevastest sündmustest. Üldine arvamus oli et ploggingut võiks korrata ja miks ka mitte võtta igakord liikudes kaasa kilekott ja kinnas.
Andsime oma osa, et muuta Eesti kaunimaks ja puhtamaks.

 
Fotode autor: Valdur Vacht ja erakogud
Jutu koostaja: Pille-Riin

Kommentaarid