Turvalisus reisimisel

Päästelaaagris õppisime, kuidas turvaliselt reisida ja mida tähele panna.
Teema viis läbi Mihkel Süld.

Mõned punktid mida arutati:

1.Kui lähed üksi näiteks Tallinnasse, kus hoiad enda telefoni?
Enamasti käes ja vaatad seda. Sa unustad ja kaotad ennast telefoni ära ja varastel on kerge sinu kotisit asju võtta.
Kui istud bussi, siis vaata ennem telefoni sukeldumist enda ümber. Kui keegi näib kahtlane, siis istu kuskile mujale.  Väldi rüsinat sest seda kasutavad ära vargad et kätt sinu kotti ajada.

2. Lähed rongist maha, et hängida sõpradega ja kellelgi varastatakse ära telefon, rahakott või muud. Ole tähelepanelik oma asjade suhtes. Ära jäta midagi pingile.

3.Välismaal jääte rohkem silma, sest sa räägid teist keelt või oled teist nahavärvi. See teeb kergemaks teilt asjade varastamise . Võidakse arvata, et sul on palju raha, eriti kui oled kõvahäälne ja sellega silma torkad.

4.Kui hotellitoas jätad asjad nähtavale kohale, võib vabalt keegi hotelli töötajatest need ära võtta. Soovitatav on panna asjad kohvrisse ja lukud peale.

5.Kui lähed kuskile üksi, siis tuleb kindlasti öelda ka vanematele, kuhu ja kui kauaks minnakse.

6.Kui lennujaamas keegi küsib su kohvrit ja ütleb et ta paneb selle lennuki peale, siis tuleks küsida, kas ta ikka töötab lennujaamas. Et olla kindel, et ta asju ei varasta, või midagi kahtlast sinu kohvrisse ei peidaks. Kui lennujaamas kohvri  maha paned ja ise eemale aastud, viib turvameeskond selle ära sest kahtlustatakse et sul on kotis midagi kahtlast.

Fotol: koolitaja, toetajaliige Mihkel Süld ja laagriülema abi  Rain Jano


Kokkuvõtte tegi: meediatiimi liige Karmel Jano
Vormistas: Aita Viigi

Kommentaarid