Keila Kodutütred Eva ja Jette Tweemaster koolis Naardenis


Naarden on Hollandi väikelinn, mis on Amsterdamist 40 minutilise autosõidu kaugusel.
Kodutütred Eva ja Jette said 4.grupi (klassi) õpilastega tuttavaks läbi Postcrossingu. Juuni alguses avanes neile suurepärane võimalus külastada Tweemaster algkooli  ja rääkida Eestist ning Kodutütarde organisatsioonist.
4. gruppi kuulub 21 õpilast vanuses 9 ja 10 aastat. Hollandis minnakse kooli 4  või 5 aastaselt. Klassis on 2 õpetajat , kes õpetavad kõiki aineid.
Koolipäev algab kell 8 ja kestab kl 12ni. Seejärel lähevad kõik lapsed koju sööma ning naasevad kooli kell 14 pealelõunasteks tundideks. Koolimajas pole sööklat,  kuid selle eest on kooliaed, kus igal õpilasel on oma lapike harida.
Eva ja Jette tutvusid rektoriga - koolidirektoriga .
Hollandi koolilapsed olid teinud ettevalmistusi Eesti külaliste jaoks - neil oli palju küsimusi. Enamus oskas ka Eesti kaardilt üles leida.
Milline ilm on teil talvel? Milline näeb välja Eesti loodus?  Mis tunnid on koolis kõige huvitavamad? Kui kaua lendab Tallinnast Amsterdami?
Vastasime küsimustele ja õpetasime eestikeelseid sõnu.
Kodutütarde organistatsiooni tutvustasime läbi fotode. Rääkisime laagritest ja koondustest, jagasime õhupalle ja helkureid .
Peale ringkäiku koolimajas ja võimlas saime koos 4. grupi õpilastega minna kooliaeda ja seal töötada.
Lahkumine oli kurb, kuid  mõlemad pooled lubasid püsida kontaktis ning vahetada postkaaarte ja infot.
Kooliaasta kestab Naardenis juuni lõpuni ning siis algab Hollandis 6 nädalane suvevaheaeg. Meie viidud fotodest valmistasid lapsed  infostendi nii, et Kodutütarde ja Noorte Kotkaste  vormid on aukohal  Tweemasteri algkoolis .
veel infot:







Kommentaarid