Kodutütardel ja noortel kotkastel on Keilas oma tammed

EV100 puhul luuakse üle kogu kauni Eestimaa 100 tamme parke. 


Keila Jõepark sai reedel, 18. mail 2018 saja tamme võrra rikkamaks ning kaks nendest tammedest - püramiidtammed on Kodutütarde ja Noorte Kotkaste Keila rühma puud.
Tamm on eestlastele olnud läbi aegade püha puu. Tänu tammede pikale elueale kanduvad meie lood  läbi aegade järeltulevate põlvedeni. Tamm on tugevuse ja kestvuse sümbol, mis sobib hästi Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva  tähistamiseks.
Keila 100 tamme park  on  sel aastal  80. aastaseks saava Keila linna kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Keila linna EV100 tammik on esimene, mis juubeliaasta kevadel Harjumaale rajatakse. Tammede istutamisel  osales enam kui 300 inimest, teiste seas ka kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noored kotkad.
Koostöös  istutati parki sada istikut viiest liigist: sootamm, sarlakpunane tamm, püramiidtamm, punane tamm, harilik tamm. 
Tammed on puukoolis kasvanud juba 10 aastat ning  2-4 m pikkused.
Õnneks olid puudele  augud enne valmis kaevatud - muld on siin väga savine ja kivine nii et ka ilma augu kaevamise vajaduseta oli tööd parasjagu.
Puujuured olid pakitud kangasse ning kõigepealt tuli see lahti lõigata , siis muld puu ümber tõsta ja kinni tampida ning moodustada kastmisvall. 
Tammede juurde paigaldatakse sildid organistatsioonide nimedega.
Kasvage jõudsalt, tammed! Sirguge suurteks ja tugevateks!







Koostas
Pille-Riin Moilanen

Kommentaarid