Virtuaalmatkamise algus ei ole aprillinali 1.04.18


1.aprillil kell 12 kogunes Keila koolimaja ette rõõmus seltskond kodutütreid, noori kotkaid ja nende sõpru et üheskoos alustada virtuaalmatkamist.
Virtuaalmatkamine toimub ajavahemikul 01.04 - 30.09.2018 üle Eesti. Matkamiseks võib kasutada matka- ja terviseradasid või muid võimalikke matkamise kohti. Matkata võib endale sobival ajal ja kohas, registreerides nutiseadet kasutades oma liikumine.

Kaitseliidu seadusest tulenevalt on noorteorganisatsioonide ülesanne arendada ja väärtustada kehakultuuri ja sporti elanikkonna hulgas, sh ka Kaitseliidu liikmete hulgas. Virtuaalmatkamine eesmärk on edendada aktiivset eluviisi ning suurendada matkamise populaarsust. Anda perekondadele põhjust noorkotkast või kodutütrest lapsega matkarajale minna ning veeta pere keskel vaba aega. Matkamine on looduses liikumine harrastusena, mis on aktiivse puhkuse vorm.

Sellest vahvast üleskutsest  juhendudes  läksid Keila rühmade noored koos juhendajate ja naiskodukaitse liikmetega kevadet uudistama.
Matkaseltskond liikus kahes erinevas suunas.
Ratastega mindi Mudaaugu kergliiklusteele kus läbiti 6 km ringi nii mitu korda kui võimed lubasid. Kiireim, kodutütar Annabrit , läbis 35 km.
Jalgsi ja tõukeratastega matkajad liikusid 5km  Keila linnas. Marsruut Keila algkool-Keila jaam- Aia tn 35- jõepark-Keila kirik-keskpark- Keila kool .
Meil oli meeldiv võimalus tutvustada Keila linna , selle ajalugu ja võimalusi noorte kotkaste peavanemale Silver Tammele ning Harju Kodutütarde ringkonnavanemale  Krista Allikule.
Keila linnas on loodud noortele head võimalused harrastusteks ja liikumiseks.
Kodutütarde ja noorte kotkaste Keila rühmad korraldavad ka edaspidi kõigile avatud jõukohaseid matku. Järgmine matk - Jüriöö jalutuskäik-toimub 23.aprillil. Rohkem infot Facebookis ja  keila@naiskodukaitse.ee





Koostas:
Pille-Riin Moilanen

Kommentaarid