Toredad tegemised Keilas- Virtuaalmatkamine 11.04.18


Kodutütarde ja Noorkotkaste organisatsioon on tegutsenud juba üle 80 aasta, kuid alates 2013. aastast on Keilas oma Noorkotkaste ja Kodutütarde rühm.

Noorkotkad ja Kodutütred käivad koos igal esmaspäeval toimuvatel koondustel, kus õpitakse erinevaid vajalikke oskusi nii rühmajuhi, kui ka külalisesinejate juhendamisel. Õpitakse tundma loodust, andma esmaabi ning omandatakse vajalikke oskusi ellujäämiseks.

Viimane suurem projekt, millega rühm tegeleb on Virtuaalmatkamine.
Alatest 1. aprillist osalevad kõik noorkotkad ja kodutütred virtuaalmatka
väljakutses. Selle käigus matkatakse ja läbitud teekond salvestatakse kasutades nutiseadmeid. Kõik läbitud kilomeetrid salvestatakse veebikeskkonda.

Viruaalmatkamine algas 1. aprillil ja lõpeb 30. septembril. Matkata võib endale sobival ajal ja kohas, kasutades matka– ja terviseradasid või muid võimalikke matkamise kohti. Matkata võib nii jala kui ka jalgrattaga. Samuti sobib liikumiseks tõukeratas, kanuu, paat, tõukekelk või räätsad.

Virtuaalmatkamise eesmärk on edendada  aktiivset eluviisi ning suurendada matkamise populaarsust. Lisaks annab see väljakutse perekondale põhjust noorkotkast või kodutütrest lapsega matkarajale minna ning veeta pere keskel vaba aega.

Esimesel matkapäeval koguti matkakilomeetreid napilt alla 1000km. Sellest poole kogusid Harju maleva noored ja noortejuhid.

Järgmine matk - Jüriöö jalutuskäik - toimub 23.aprillil.

Koostaja:
Erik Vahe

Kommentaarid