Loksa kodutütarde ja noorkotkaste talvelaager 26.-28.02.18


26. – 28. veebruaril toimus Loksa lähedal, Kasispea külas Loksa kodutütarde ja noorkotkaste talvelaager. Sinna olid kaasatud Kiili, Jüri, Alavere, Kolga, Kuusalu, Kose, Harmi, Jägala, Keila jt noorkotkad ja kodutütred.

26. veebruari lõunal koguneti Loksa väikses koolimajas, et viia läbi ohutus instruktaaž, anda vajalikud allkirjad ja saada tuttavaks. Enne metsa minekut saime kõhud täis süüa maitsvat toitu, mis oli valmistatud kooli kokkade poolt. Sealt liiguti edasi bussiga metsa, kus oli vaja püsti panna telgid, tuua metsast puid, et teha lõke. Õhtul, kui oli juba pime siis viis Aivar Aas läbi öiste häälte kuulamise, mille eesmärk oli ära tunda 100 meetri pealt erinevaid hääli nagu näiteks ahju luugi kinni lükkamine, auto ukse sulgumine, relva laadimine jne. Järgnes lõkkeõhtu, kus sai grillida sardelli ja juua kakaod, mis järel liiguti magama.

27. veebruari hommik hakkas pihta juba kell 8. Vaikselt hakkasid telkkonnad ärkama ning hakati autodesse sättima, et minna taas koolimajja hommikust sööma. Tagasi tulles hakkasid pihta erinevad töötoad. Noorkotkas Kristjan rääkis meile lõkketüüpidest, Kaupo Luur viis meid Jaani-Tooma Suurkivi juurde, tehti ise lõkkel süüa ja palju muud. Loomulikult saime ka lõuna - ja õhtusööki. Enne magama sättimist tehti ma meile väike üllatus – ilutulestik. Õhtu lõpetuseks saime jälle grillida ja kakaod juua ning lisaks tuli meile ka külaline Martin Piispea, kes rääkis meile enda matkakogemustest.

Ka 28. veebruar oli tegemist täis päev. Hommik algas nii nagu ikka – kell 8, hommikusöök ja tagasi. Seejärel hakkasime asju kokku pakkima, telke kokku panema ja tagasi Loksale, kus suundusime ujulasse. Ujulas said vabatahtlikud teha ujuja erialamärki, kuid sai ka nii sama ujuda ja sauna minna. Seejärel suunduti traditsioonilisele kella 13-le lõunasöögile. Viimaks koguneti täis kõhu ja rõõmsa meelega taas koolimajja, kus toimus lõpetamine. Lõpetamisel tänati kõiki abistajaid ja kohaletulijaid.
Vaatamata sellele, et väljas oli külm ja laager kohati väsitav, oli see ikkagi väga lahe kogemus. Sai juurde sõpru ja palju uusi matkatarkusi. Isiklikult tahaksin sellisesse laagrisse veel minna.








Margit Ameri põneva fotogalerii leiab siit:




Raporti koostas Keila rühma noorkotkas
Marcus Andreas Blieder




Kommentaarid