Koondus 29.01.18

Keila Noortel Kotkastel ja Kodutütardel on kombeks pidada esmaspäeviti kella 17:00-19:00 vahemikus koondust, kus räägitakse üle tulevased tegemised ja üritused.

Noorkotkaks ja Kodutütreks olemise alla kuulub ka järgutestide sooritamine. Järke on kokku 6: VI, V, IV, III, II ja I. Mida väiksem number on seda kõrgemal oled. Loomulikult lähevad ka küsimused raskemaks. Näiteks küsitakse VI järgus väga üldisi küsimusi nagu mis on kaitseliit jne, aga I järgus küsitakse väga spetsiifilisi küsimusi nagu näiteks millist tehnikat kasutab Eesti kaitsevägi ja millised on tähtsamad Harjumaa mälestised. Aga nii nagu peavad teste tegema teised nii pidid ka keilakad neid tegema.

Sellel nädalal keskendutiki nii kodutütarde kui ka noorkotkaste VI järgu sooritamisele. Selleks tuli vastata Keila rühmapealiku, Pille-Riini, koostatud küsimustele. Näiteks tuli vastata, mis on kaitseliit. Tuli omasõnadega seletada noorkotkaste ja kodutütarde organisatsioonide põhimõtteid ja veel palju muud.

Sellel nädalal sooritasid VI järgu testi Marcus Andreas Blieder, Kuido Vainküla, Kelly-Ly Melsasja Marlen Poobus. Oli küsimusi, mis iseenesest on lihtsad, aga testi sooritamise ajal olid ülimalt rasked. Õnneks on eelnimetatud noortel test edukalt sooritatud ning järgmisel nädalal minnakse üheskoos sooritama V järgu testi, mis on võrreldes VI järguga raskem.

Soovime kõikidele edukalt läbinud noorkotkastele ja kodutütardele õnne, jõudu ja jaksu ning hoiame teile põialt V järgu läbimiseks.

Foto autor:  Eleanora Lanina

Raporti koostas,
Marcus Andreas Blieder

Kommentaarid