Salgajuhi koolitus. 1. ja 2.etapp

27.01.-29.01.2017 toimus Harju maleva männiku majas Salgajuhi koolituse esimene oetapp, millest võttis osa ka 4 Keila kodutütart. Lisaks sellele oli osalisi Paldiskist, Jürist, Staabist, Kiilist, Loksalt, Kuusalust ja Harkust. Kokku võttis koolituselt osa 16 noort, kellest sirguvad peagi eeskujulikud salgajuhid.
Esimese koolituse käigus omandasime teadmised mängude teoorias, saime teistele erinevaid mänge õpetada, rääkisime pedagoogika alustest, plaankonspektist, koonduste läbiviimisest, kordasime üle KT ja NK põhikirja/kodukorra ning rääkisime tagasiside andmisest ning Johari aknast.
Oma teadmisi jagasid meiega Reinika Tatter, Aivar Aas, Tarmo Amer, Miina Frank, Arvis Hallik ning Sander Kiviloo.

17.–19.02.2017 toimus Keilas Salgajuhi koolituse teine etapp.
Nende kolme päeva jooksul saime selgeks, kuidas teha dokumentatsiooni, kuidas korraldada metsalaagrit, tutvusime erinevate õppemeetodiga ja väljaõppe juhendiga ning õppisime kuidas tulla toime erinevate probleemidega. Eelnevalt pidime ette valmistama enda valitud teema kohta näidistunni, mida hindasid Aivar Aas ja Riina Gutmann.
Lisaks kõigele sellele pidime meeskondadega tegema näidis suvelaagri. Planeerimise hulka kuulus palju paberitööd, näiteks pidime tegema registreerimislehe, varustuse nimekirja, lapsevanema teatise, ajakava, kalkulatsiooni, ohutustehnika, pidime paika panema laagri eesmärgi ja veel palju muud.

Kõike eelnevalt nimetatud asju õpetasid meile Reinika Tatter, Marek Kopelmann ja meie kõigi lemmikinimene Sander Kiviloo.
Kolmandaks koolituse osaks on meil kõigil vaja korraldada üks laager.

Selle eest, et kõigil koolitusel osalejatel oleks kõhud head ja paremat täis hoolitses Tiina Mäe, kelle ees tegime suure kummarduse ja ütlesime aitäh. J

 Kodutütar Triinu
Kodutütre Triinu mängu läbiviimine

Kommentaarid