Koondus 30.01

Üks tavaline koondus Keilas.
Esmaspäeval, 30.jaanuaril, oli Keila rühmal tavaline koondus.
Või siis mitte nii päris tavaline...
Keila rühm käib koos koolimajas ning kui meie koonduse külaline kohale jõudis , vaatasid turvatöötaja ja kooli administraator veidi ehmatanud nägudega- mis nüüd siis lahti on.
Meie seekordne külaline oli Keila piirkonnapolitseinik Madis Märdin.
Nimelt sõlmisime aasta alguses koostöölepingu Lääne Harju Konstaablijaoskonna ning KT ja NK Keila rühma vahel. Koostöölepingu kohaselt tutvume politsei tööga , kuulame neid aktuaalsetel teemadel ja viime omakorda neid teadmisi organisatsiooni mittekuuluvatele noortele.
Tänasel koondusel rääkis vanemkomissar Madis Märdin meile palju huvitavat, näitas polisteiniku varustust , pani kõigile südamele kui tähtis on helkuri kandmine ning milliste probleemidega võib ja peab politsei poole pöörduma.
Mõned huvitavad faktid.
Politsei põhiülesanne ei ole mitte pättide tabamine vaid inimeste abistamine, probleemidele lahenduse leidmine.
Piirkonnapolitseiniku tööpäev kestab kella 8- 16.30 ning üldiselt on arvestatud 10 000 elaniku kohta 2 piirkonnapolitseinikku .
Politseinik peab tundma seadusi ja tegutsema nendele vastavalt, põhiline seadus millest juhinduda on Korrakaitseseadus.
Politseiniku varustusse kuulub: kuulivest, taskulamp, käerauad, teleskoopnui,pipragaas, tulirelv ja helkurvest. Kiirreageerijatel on varustuses ka kiivrid ja kaitsekilbid.
Kui politseinikul on vaja ennast kaitsta siis ta kasutab-
1. häält- kõva selge häälega korralekutsumine
2. kui sellest ei piisanud-teleskoopnuia , kasutada tohib ainult vastavad kursused läbinud korrakaitsja
3. kui ka sellest ei piisa- pipragaasi -kasutusel militaargaas , samuti peab läbima kursused
4. viimase vahendina-tulirelva kasutamine.
Harjutasime hädaabikõne tegemist ning arutasime- millal on vaja helistada häirekeskusesse, milla piisab turvafirma kutsumisest ning miks ei tohi nalja pärast valida numbrit 112.
112 , häirekeskus ja selle töö ongi teadmised mida võtame koonduselt kaasa et edasi viia ning kuna meie rühmast on õppimas 4 tulevast salgajuhti siis on see neile teema õppe läbiviimiseks lähitulevikus.
Sai politseiniku varustust katsuda ja selga proovida.




Kommentaarid