Koondus 7.11.

Kuidas me linnapea juures käisime.

Seekord toimus koondus abatavalises kohas-Keila linnapea kabinetis.
Linnapea Enno Fels oli lahkesti nõüus meid vastu võtma,  tutvustama amtnikke ja nende tööd ning vastama meie küsimustele.
 Mis noortele muret teeb.
# Mitu aastat olete olnud linnapea? Kas teile teie töö meeldib?
-- Linnapea olen olnud 4 aastat, varsti saab 5.Enne seda olin 8 aastat abilinnapea.Tüü meeldib väga sest meil on hea meeskond.
# Meile antakse koolis liiga palju kodutöid. Ma ei jõua enam midagi muud teha.Olen kogu aeg väsinud. Kui palju peaks linnapea arvates kodutööde tegemiseks aega kuluma.'
.--- Kui tundub et kodutöid on liiga plaju siis kindlasti pöörduge oma klassijuhataja poole. Kui sealt lahendust ei tule siis õppejuhi poole. 
Kodutääde tegemiseks võisk kuluda 2 tundi.
# Homikul kui Keila lapsed bussiga kooli lähevad siis võiks olla suurem buss.Eriti talvel on buss väga täis ja vahel juhtub isegi et lapsed ei mahu bussi peale. Kas oleks võimalik et renditakse suurem buss'
--- Väga hea ja konkreetne tähelepanek.Seda kindlasti uurime ja teeme muudatusi kui vaja.
#Keila Noortekeskuses käivad hetkel põhiliselt algklassilapsed aga kui seda renoveerida ja sinna rohkem asju panna, millega ka vanemad tegeleda saaks, siis külastaks rohkem noori.
Kas võiks teha sinna skatepargi?
--Keila Noortekeskus on 20 aastata toiminud aktiivselt ja igal aastal tehakse ka mingeid muutusi ja parandatakse kuid kõik ettepanekud on muidugi oodatud.Hetkel on seal probleeme millest oleme teadlikud.
# Noortekeskuse saali akustika on  parandamist vajav.Kui seal ei kajaks nii hullusti siis saaksime ka meie korraldada seal üritusi mis oleks avatud kõigile.
--- Võtame selle probleemi uurimise alla ja ehk saab asja parandada.
# Mis asi on altkäemaks? 
-- Seda meie linnavalitsuses ei viljele. Altkäemaks on üks väga paha asi ning sel puhul antakse raha  mingi teenuse või tege vuse eest .See ei ole seadusega lubatud.
# Kui palju inimesi töötab Keila linnavalitsuses?
-- 28 inimest. Aga kokku on Keila linna palgal peaaegu et 500 inimest.
#Kas linnapeal on mõni hobi?
--Mulle meeldib lugeda ja muusikat kuulata ning koeraga pikki jalutuskäike teha.
# Kas linnal on plaanis järgmine aasta mõni uus mänguväljak ehitada?
-- Uusi järgmine aasta ei tule, parandme vanu ja lasteaiad saavad uusi atraktsioone.
# Milliseid komme linnapeale süüa meeldib.?
-- Vahvliga, Aga kõige rohkem meeldib mulle jäätis maasikatega.
# Kuidas Jõepargi palneeringud näevad ette ujumiskohti?
-- Kuna tegemist on omaniku maaga siis loodame et ujumiskoha saab korda 2-3 aasta pärst.Jõepargis tehakse iga aasta midagi ning progress on juba näha.
# Millal lasteaiaõpetajate palk tõuseb?
--- On juba tõsunud ja tõuseb uuest aastast veel.Lasteias on uus süsteem kasutusel ksu rühmas töötab 1 õpetaja ja 2 abi, neil õpetajatel tõuseb palk märgatavalt.
# Kas olite ka noorema noorkotkas?
-- Ei, siis sellist organisatsiooni ei olnud kuid mina olin oktoobrilaps ja hiljem pioner. Käisime samuti retkedel, matkadel ja õppisime uusi tarkusi.
Küsisin lastelt et kes nende arvates on linnavalitsuses kõige tähtsam.Pakuti linnapead ja aselinnapead. Mõlemad väga tähtsad aga mõlemal on meeskond kes teeks nende töö ära . Kõige tähtsam linnavalitsuses on ikka koristaja-ilma temata ei saa kuidagi.
  Osa küsimusi jäi ajanappuse tõttu veel vastamata.Kõik meie mured ja küsimused saadetakse linnapelae meiliga et ametnikud saaks neid arutada ja leida lahendusi.
 
Kirjutanud rühmajuht Pille-Riin
 
 
Meie Härra Linnapea

Kommentaarid