Kodanikupäev 26.nov

Keila Kodütütarde  Kodanikupäev.


26. novembril tähistatakse Eestis kodanikupäeva.
Kodanikupäeva eesmärgiks on teadvustada kodanikuks olemist ja tõsta selle väärtust. 2016. aasta kodanikupäeva moto on "Uusi horisonte luues", mis viitab mõtteavarusele .
26. novembril 1918. aastal võttis Maanõukogu vastu määruse Eesti kodakondsuse kohta . Sellega loodi ametlikus tähenduses Eesti kodaniku mõiste. Kodanikupäev on pühendatud kõigile Eesti kodanikele ja kodanikuks pürgijatele. Sel päeval juhime tähelepanu kodanikutundele ning kodaniku õigustele ja kohustustele.
Keila kodutütred osalesid Klooga Kogukonnapäeval ning tutvustasid Kodutütarde
organisatsiooni ja näitasid/rääkisid mida Keila rühm teeb.
Võtsime kaasa osa oma rühma tegevusest  näituse , loterii, ristsõnad ja värvipildid.
Kodutütarde laua juures sai ka selga proovida sõduri vormi ning teha vastav näomaaling.
  Rühma näitus on olnud üleval nii Harju Maakonnaraamatukogus , Keila Noortekeskuses kui avatud uste päeval Kaitseliidu majas. Näitus tutvustab Kodutütarde ja  Noorte Kotkaste organisatsioone  , Keila rühma üritusi ja rühmaliikmete saavutusi. Omaette stend on kodutütar Leila  fotodest.
  Loterii meened on  enamuses ise valmistatud. Tegime märkmike  ning vilditud jõuluehteid. Kiidan tublimaid:Andreas , Eva ja Jette. Loteriiga kogume raha Kolmekuningapäeva karnevali jaoks.
Ristsõna ja värvipilt on kodutütar Brigite tehtud ning pakub põnevust nii väikesele kui suuremale.Tore oli et isad tulid lastega koos joonistama ja lahendama.
Klooga Kogukonnapäevale oli kutsutud esinema ansambel Lõõtsavägilased kelle muusika saatel sai tantsu lüüa .Kodutütred tõestasid et nad on julged ja ettevõtlikud ning asusid tantsuringi olgugi  et sammud enne tundmatud.
Kuna pool ansamblist Lõõtsavägilased kuulub Kaitseliitu ning teine pool on noorkotkad siis kinkisid nad Keila rühmale oma plaadi. Niisiis  tuleb karneval  meil  disco asemel simmaniga.
Loodame et suutsime äratada  huvi Kodutütarde ja Noorte Kotkaste vastu ning võibolla on tulevikus Kloogal oma rühm.
 
 

Kommentaarid