Loeng 10.10.

10.oktoober oli mõne kodutütre jaoks väga tegus ja huvitav päev. Esmaspäev kulges üsna töiselt. Kooli kõrvalt käisime mina ja Elisabeth algkoolis, 1C klassi juures, et neile rääkida, meie organisatsioonist, millega me tegeleme ja kes me oleme. Peale kolmandat tundi jalutasime pargimajja, et vahetada riided (panna selga kodutütre vorm) ja panna valmis arvutid ning erinevad pisiasjad, et noortele end tutvustada. Klassi astudes oli kohe tunda head energiat, lapsed olid lõbusad, õpetaja oli väga muhe, keskkond oli tore. Võib-olla mõjutas veidi ka see, et tegu oli omaenda vana kooliga.
Alustuseks tegi rühmajuht Pille-Riin sissejuhatuse, tutvustas lastele sõnu „Kaitseliit“, „Kodutütar“, „Naiskodukaitse“, „Noorkotkas“ jms. Tuli välja, et üsna mõnigi laps teadis sõnade tähendusi. Jätkasime PowerPoint esitlusega. Rääkisime oma liikmetest ja millega me tegeleme. Kohapeal aga otsustasime, et miks mitte teha vabatahtlikele veidi riviõpet. Kutsusime ette 4 vabatahtlikku. Tegime neile Parem-Vasak-Ümberpöörd ja joondumist. Noored olid tublid, kuulasid ilusti sõna ja täitsid käske.
Järgmiseks näitasime noortele pilte ja Pille-Riin otsustas, et teeme joonistamisvõistluse. Igal lapsele jagati kätte üks pilt, kas siis kodutütrega või kotkaga. Samal ajal kui nemad joonistasid, tutvustasime meie lastele Noorkotka ja Kodutütre vormi, välivormi ja samuti ka taktikalist digivormi. Rääkisime märkidest, embleemist ja veidi ka seadustest. Tutvustasime veidi ka meie blogi.
Lapsed olid väga aktiivsed küsima ja jutustama meile oma kogemusi.
Lõpetuseks jagasime igaühele ühe hariliku ja tätoveeringu.

Tulevane kodutütar Beatrice
 
Joonistusvõistlus
 
 
Noored loengut andmas
Tegime veidi riviõpet

Tol samal õhtul toimus ka meie igaesmaspäevane koondus. Väga hea meel oli näha täpselt neid samu noori, kes olid hommikul olnud veel klassiruumis ja meid kuulanud, õhtul meie koondusel. Meil oli plaanis minna ja teha väike matk-orienteerumine. Ka uued lapsed said megahästi hakkama. Meid jagati ära kahte rühma, ning jagati kätte ka kaardid, mille järgi orienteeruda. Esimene võistkond, kus olin ka mina, pidi minema kohale ja end ära peitma, teine rühm pidi tulema ja meid otsima hakkama. Kui võistkond kohale jõudis jooksid kõik igalepoole laiali, mis näitas meile seda, et meil on vaja harjutada tiimitööd. Küll jõuame!
Koolimajja tagasi jõudes rääkisime veidi varustusest ja kõigest muust vajalikust. Noored olid mega tublid.

Kommentaarid