Suvelaager 18.-21.08

Harju maleva Kodutütarde ja Noorte kotkaste suvelaager toimus sel aastal Nõmmeveski puhketalus. Sel aastal oli laager pühendatud Suveolümpiale mistõttu tehti laagris palju sporti ja laager ise sai samuti nime "Olümpiamängud". Ümbrus oli kaunis ja loodust oli tohutult palju. Laagrisse kohale jõudes jaotati meid kümnesse gruppi. Igale noorele jagati käepael ja käepaela vävi järgi moodustus grupp. Gruppide järgi hakkasid toimuma erinevad tegemised järgmistel päevadel. Esimene õhtu kulges rahulikult. Igal rühmal oli kodus ette valmistatud tantsukava mida sel õhtul esitati ja samuti valmistati ette iga grupi lipp. Mina sattusin heleroheliste rühma ja meie rühma nimeks sai "Kameelionid". Sel õhtul ei saanud mina magada ja otsustasin end vabatahtlikuna öövalvesse pakkuda. Minu, Leila ja Elisabethi õhtu lõppes kella kolmest öösel.
Kameelionite rühm

Järgmine hommik algas nagu ikka hommikuvõimlemisega. Tehti harjutusi ja joosti veidi. Siis sai süüa. Nagu alati maitses toit fantastiliselt. Seejärel avati meie laagri olümpiamängud. Noored pandi nn karpidesse oma rühma värvi järgi. Seejärel toimus pisike rongkäik, et minna valmis platsile kus olümpiamängud avati. Meid juhendas Robin Trutin. Võiks ju arvata, et olümpiamängude avamine on lihtsalt tule süütamine ja kõik. Aga ei, meie laagrisse tuli isiklikult kohale Olümpia Jumal Zeus. Iga karbi juht pidi Zeusile ette kandma mitu noort on nende karbis üles rivistatud, mis värv nad on ja kes on ette kandnud. Seejärel pidas Olümpia Jumal Zeus oma kõne, süüdati olümpiatuli ja meie olümpia võis alata.
Olümpia Jumal Zeus
 Terve päev oli sisustatud sportlike tegevustega. Lasti vibu, lasti püssi, joosti, visati kõrsi ja taldrikuid, tehti nii kõrgus- kui ka kaugushüppeid, tehti jõuülesandeid ja palju muud. Heleroheliste tiimis oli hästi palju pisikesi poisse ja tüdrukuid, seetõttu ei olnud me võib-olla kõige paremad sportlikes ülesannetes aga kindel on see, et meie tiimil oli kõige parem koostöö. Seda saab järeldada rahvastepallist ja pimedast võrkpallist mida tol päeval mängiti. Samuti toimus sel päeval Sumo turniir, kust võtsid osa üks tüdruk ja üks poiss igast värvigrupist. Sel õhtul toimus aga midagi hoopis uut Kodutütarde ja Noorte Kotkaste organisatsiooni jaoks. Nimelt, käisid suuremad vanemad noored ette valmistamas kohta ja kava, et ristida noori poisse ja tüdrukuid kes on andnud vande alles hiljuti ja noori kes andsid vande 20.08. meie laagris. Ristimiseks valmistati ette rada, mida noored pidid ühekaupa läbi tegema ning mõeldi välja võlts vanne, mida noored pidi lugema. Oli põnev, naljakas ja ka veidi räpane kogemus, ning me loodame, et see jääb meie traditsiooniks. Tublid noored olid Merilin Kurn, Cristel Veber, Leila Meister, Robin Trutin, Aleksandra Azarova, Taniel Johan Eller,  Käti Haljasoks, Märt Mägi, Cristo Veber ja Elisabeth Prints. Täname ka Aivar Aasa, kes meid aitas.
Trutin oma Sumo kostüümis

Viisime noori täitumisele 

Kolmas päev laagris algas eriti varakult. 7 noort meie laagrist (Anne-Mai Agukas, Leila Meister, Elisabeth Prints, Mattias Idavain, Märt Mägi, Käti Haljasoks ja Taniel Johan Eller) viidi EV Iseseisvumis 25.aastapäeva Liputseremooniale. Meie hommik algas veidi enne kella 5, et panna selga vormid ja sõita õigeks ajaks Toompeale ja heisata lipp. Ülejäänud laager ärkas samuti varakult. Nemad ärkasid veidi enne 5.30, et tõmmata vardasse lipp meie laagriplatsil. Siis suundusid noored metsa orienteeruma, et sööki leida. Söök oli peidetud metsa. Meie retk pealinnas aga jätkus. Käisime ära kahe mälestussamba juures, et süüdata küünal ja asetada lilled. Laagrisse tagasi jõudsime peale kella kümmet. Sel ajal olid laagri noored juba väga ärkvel ja valmis tegutsema. Töötoad aga jätkusid. Külas käisid kalastajad ja niisama kalasõbrad, et rääkida meile kaladest, vahenditest ja nende püüdmistest. Samuti toimusid fototöötuba, viletöötuba, tüdrukud õpetasid selgeks ühe rahvatantsu, valmistati ise endale looduslikust materjalist mullitaja ja samuti tehti endale ise õnged. Päev oli tegus. Selsamal õhtul võeti vastu meie organisatsiooni uusi noori. Toimus pisike pidulik koosolemine ning peale seda toimus väike laulmine ning lõkke süütamine. Mulle isiklikult meeldis see päev kõige rohkem.
Noored kameelionid
Neljas päev algas nagu ikka hommikuvõimlemisega ja hommikusöögiga. Siis ka Olümpiamängud jätkusid. Nagu ikka toimusid tegevused rühmade järgi. Kokku oli 8 erinevat ala mida rühmad läbima pidid. Ehitati torudest kraave, joosti, kanti kanistreid, tehti saalihoki palliga slaalomit, hüpati jms. Oli palju inviduaalseid ülesandeid aga oli ka hästi palju tiimitööd. Mina isiklikult viisin ühte ala läbi ja ei tea väga täpselt mida noored tegid ja kuidas neil läks, aga kõrvalt vaadates olid kõik rühmad kindlasti väsinud, kuid said suurepäraselt hakkama. Pärast alade läbimist pandi kokku telgid ja valmistuti laagrit lõpetama ning koristama. Laagri olümpiamängud lõpetati samamoodi nagu avati. Meie ees seisis Olümpia Jumal Zeus ning iga juht kandis ette täpselt samu asju. Siis pidas Zeus kõne ning kustutati olümpiatuli. Kui Zeus oli lahkunud, toimus autasustamine. Meie heleroheliste tiim sai medali selle eest, et olime kõige kiirem tiim, kes end alati valmis sai. See tõestab järjekordselt, et koostöö oli meie tiimil hea. Seejärel söödi ja sõideti koju.
Rõõmsad noored lõpurivistusel
Soovin tänada Sind Reinika, et meile selle huvitava laagri korraldasid. Samuti kõiki teisi rühmajuhte ja muidugi ka noori kes kohale tulid.
Suured tänud köögitoimkonnale kes meile koguaeg maitsvat toitu valmistasid.
Absoluutselt võrratu laager suurepärase seltskonnaga.
Aitähh kõigile!

Pildid tegi Kaimo Tamme.

Kommentaarid