Loksa, Saue ja Keila noored kotkad ja kodutütred koos rühmajuhi Mihkel Süllaga Keila linnalahingul luureülesandel

 
17. ja 18. juunil käisid 7 noort kodutütart ja noorkotkast koos rühmajuhi Mihkel Süllaga Keila linnalahingul luureülesandel. Esindatud oli Loksa, Saue ja Keila rühm.
17. juunil kogunesime kella kolme paiku päeval Aia tänava Kaitseliidu maja ees. Seejärel hakati tegema ettevalmistusi järgmiseks päevaks. Seati valmis laagriplats ja käidi Keila inimestele  lendlehti linnalahingu kohta jagamas. Kui Mihkel koos Loksa  noortega Staapi jõudsid, kolisime oma laagri majja sisse. Seda seetõttu, et oli hakanud vihma sadama.
Peale seda, kui olime end majja sisse seadnud ja esmase nälja kustutanud, rääkis Mihkel meile järgmise päeva plaanist – kes kuhu ja mida tegema peab. Õhtu oli suhteliselt hästi sisustatud – käisime saunas, mängisime kaarte, jõime palju kohvi ja tutvusime üksteisega. Kuskil kahe paiku öösel mõistsime, et aeg oleks minna magama.
Natuke enne poolt kuute hommikul oli äratus. Pool tundi oli aega, et ennast valmis sättida. Kuue paiku rääkis Mihkel uuest plaanist – kes kellega ja kuhu läheb ning seejärel asusime läbi vihma oma vaatepostidele.
Kuskil poole üheksa paiku hommkul sain ma käsu minna Mihklile appi ehk minust sai rühmajuhi abi. Minu ülesandeks oli rüma ja rühmajuhi vahel sidet hoida ning rühmajuhi käske täita.
Kuna ilm oli lausa kohutav – sadas kõvasti - siis umbes nelja paiku päeval läksime kõik Staapi tagasi, koristasime ära õues, kui ka sees oleva laagriplatsi ja vahetasime vihmast tilkuvad riided kuivade vastu.
Lõpetuseks viisime koos Mihkliga Saue ja Loksa noored koju ning sellega lõppes ka meie päev.
Tahaks tänada neid tublisid, kes viitsisid kohale tulla: Loksalt Helina Piibeleht ja Kristjan Tarning, Sauelt Richard Rain Kõiv ja Keilast Karol Tohvrel, Mäverik Raidmets ja Karl Kuldmaa,  muidugi ka meie rühmajuhti Mihkel Süldi. Tegite head tööd, esines küll vigu, aga eks oma vigadest õpitakse ja järgmine kord tehakse paremini.
 
Kodutütar Triinu
 
 
 
 
 

Kommentaarid